Targonca vásárlás

Targonca vásárlás esetén az alábbi tényezőket kell figyelembe venni

Targonca vásárlás előtt a targonca használati körülményeit, feladat típusát célszerű gorcső alá venni. Hova tervezzük a targoncát? Például hűtőházba, termelőüzem (élelmiszeripar), egy logisztikai központba, robbanásveszélyes területre, maró hatású közegbe, általános használatra. Nem mindegy az sem, hogy a targonca vásárlás kültéri, beltéri, esetleg vegyes használatra tervezzük.

Targonca vásárlásnál alapvető fontosságú a teherbírás. Mit fogunk emelni a targoncával? Néhány száz kilós, vagy több tonnás terhet kell emelnie? Azonos, vagy folyamatosan változó terhelésnek lesz kitéve a vásárolt targonca?

Milyen magasra kell emelnie az adott terhet a targoncának?

Bizonyos helyzetekben egyértelműen meghatározható (például egy logisztikai központban) az átlagos és maximális emelési magasság igénye. A maximális emelési magasság természetesen mindig a villa szintjénél értendő.

Milyen villája legyen a targoncának?

A targonca villa egy szerencsés tényezője a targonca vásárlásnál a kérdéseknek, hiszen majd mindegyik targonca villája igény szerint cserélhető. Azonban ha előre tisztába vagyunk az igényekkel, miért legyen felesleges költség a targonca vásárlás során a megfelelő villa? A targonca villa alapvető tulajdonsága a hossza.

Speciális tárgyak emelésére szükséges a targonca?

Alapvetően kiegészítő beszerzéséről van szó ennél a témakörnél, mivel vannak erre szakosodott beszállítók, akik különböző speciális emelési probléma megoldására készítenek eszközöket. Ha targonca vásárlásról van szó, és speciális igények merülnek fel (például hengerek mozgatása, kalodák, különböző egységes formájú terhek mozgatása), úgy minden bizonnyal található a piacon olyan kiegészítő, mellyel ezt ideálisan megoldhatjuk, de célszerű ezt előre jelezni a targonca beszállítójánál.

Milyen meghajtású targonca vásárlása szerencsés Dízel, vagy gázos, vagy elektromos targonca?

Mindegyik meghajtásnak meg van a maga előnye és hátránya, ezt mindenképpen figyelembe kell venni targonca választásnál. Targonca típusokról szóló bejegyzéseink segítséget nyújtanak a választáshoz.

Vannak esetleges kritikus méreti tényezők a használati helységekben?

Esetleges szűk folyosó, a szabványos méretektől eltérő átjárók esetleg ajtók.

Targonca Ára

A targonca, mint minden munkaeszköz esetén az ár rengeteg tényezőből áll. Ha targoncát vásárol ne csak az aktuális kiadandó árat nézze, hanem érdeklődjön a későbbi fenntartási költségekről, karbantartási, szervizelési árakról. Készítsen kalkulációt több évre előretekintve, vajon az olcsóbb jobban megéri? Lehet hogy 2 év múlva összességében a drágább olcsóbb lett volna? Milyen fogyasztása, állandó költsége van az adott targoncának? Mennyire megbízható, ne feledje az esetlegesen kieső munkaidőt, nem beszélve a kiesés miatt lemorzsolódó ügyfelekről!